Tolix,
The Model A chair.In de jaren 1930, ontwerpt Xavier Pauchard, toenmalig boilermaker, een aantal metalen meubelen, met inbegrip van de stoel model A, die is uitgegroeid tot een icoon van industrieel design. Door zijn populariteit sinds 1934 werd de producten opgenomen in de collecties van het Vitra Design Museum, MoMa en het Centre Pompidou. Deze mythische stoel in plaatstaal wordt gestempeld "door zijn degelijkheid, haar ongeëvenaarde lichtheid, gemakkelijk onderhoud".
In 1927, toen de naam Tolix werd gepatenteerd is de firma  omgebouwd tot de "productie van stoelen, Fauteuils, krukken, metalen meubels. Verschillende modellen ontworpen door Xavier Pauchard zijn in roestvrij staal, robuust, stapelbaar, en vonden onmiddellijk hun plaats binnen de ateliers, kantoren, ziekenhuizen maar ook voor buiten, terrassen cafés en in openbare parken. De collectie kindermeubelen werd geboren in 1935, onder het label "The Seagull". 
Het bedrijf heeft vandaag, krachtige digitale machines die gepaard gaan met vele handmatige verrichtingen en apparatuur overgenomen uit hun geschiedenis. Het is met echte legitimiteit dat Tolix in 2006, het label «Levende erfgoed bedrijf» heeft gekregen en uitgereikt door het ministerie van economie, financiën en industrie. Het industriële merk blijft erg begaan met zijn nalatenschap, en zijn creaties getuigen van de kwaliteit "Made in France" die hem dierbaar is.

Visit our website

Ik zoek een dealer


Op zoek naar een Fatboy-dealer in jouw buurt?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur ons een mailtje of bel +32 9 336 84 15.

mail ons

Ik wil dealer worden


Wil je graag Fatboy-producten verkopen in jouw winkel?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur ons een mailtje of bel +32 9 336 84 15.

mail ons